Noord-Holland regiorit met LM2015

Op moederdag is het vaste prik. We gaan de regiorit van Jack en Kees rijden. Het is de regiorit Noord-Holland en start altijd bij ons om de hoek.
Ondanks dat het een rit in onze ‘achtertuin’ is, is het altijd een mooie rit, dus daarom zijn wij aanwezig om 10 uur. En wat is er leuker dan in je eigen omgeving toeren en dan tegelijkertijd enkele LandMarks (LMs) scoren. Voor diegene die niet weet wat de LandMarkRalley inhoudt, kan hier klikken voor enige uitleg.
Het weer is gunstig, wel wat wind, maar dat mag de pret niet drukken. Het is droog en zelfs zonnig.
Marlinde blijft even op de parkeerplaats staan om de anderen te laten vertrekken, maar zij denken hetzelfde. Dus we vertrekken samen met collega Jeroen als eersten.
IMG_0003
Selfie voor het vertrek ;-), gemaakt in de motorschuur met motoren op de achtergrond
Uiteraard…..sluit de rest van de groep meteen aan en zo rijden we de hele route met zo’n 12 motoren.
We rijden eerst naar de Landmark in Blokker. Het monument van de Beatles, die hier in 1964 hebben opgetreden.
Het is even druk op het kruispunt, want alle volgers snappen niet waarom we stoppen. Iedereen wacht even tot het foto
moment en we stappen weer op.
IMG_0005
De eerste LM in deze rit, het monument van het optreden van de Beatles in Blokker met Marlinde
IMG_0004
De eerste LM in deze rit, het monument van het optreden van de Beatles in Blokker met Wiel
IMG_0011
De tweede LM. Niet Andijk maar Oosterdijk, gemeente Enkhuizen. Jeroen op de foto
Via Schellinkhout rijden de de dijk op langs het IJsselmeer. Ondanks de zon zijn er weinig fietsers, wat het heerlijk maakt om op het vernieuwde asfalt te slalommen.
Aan het eind van de dijk steken we dwars door de polder richting Andijk. Hier is de tweede landmark in Oosterdijk (bij Andijk).
Even op de foto, dus we stoppen hier weer. Tijd voor korte pauze, wat kunnen die mannen ouwehoeren zeg. Marlinde (de enige vrouw in de groep en degene die voorop rijdt, wil de vaart erin houden) begint te klagen over het theekransje van alle mannen. Na 10 minuten vervolgen we de route weer.
IMG_0009
De tweede LM. Niet Andijk maar Oosterdijk, gemeente Enkhuizen. Marlinde op de foto
IMG_0010
De tweede LM. Niet Andijk maar Oosterdijk, gemeente Enkhuizen. Wiel op de foto
IMG_0012
En natuurlijk moet er ook gedacht aan eten en drinken – Hier in Kolhorn
Gelukkig heeft ze de route van tevoren nagelopen met de Garmin en weet dus halverwege wel een lunchstop die open zal zijn op moederdag en waar we met zo’n grote groep onaangekondigd kunnen stoppen. Ook is daar genoeg parkeerruimte. Rond 13 uur draaien we het terrein op en daar blijken al een aantal anderen ook te zijn gestopt. Gezellig!
We worden, als schorem, op een ander deel van het terras gezet door de bediening. Omdat we blijkbaar uitschot zijn, kunnen we ons ook best als zodoende gaan gedragen, want dat was immers ook verwacht.
Dus we verbouwen het hele terras, schuiven alle tafels aan elkaar, zetten de stoelen er omheen en parkeren alle bloemstukken en andere onzin op tafel even op de grond.
We hebben heerlijk gegeten en vanwege de wind is het best frisjes. De meesten eten dan ook een warme hap.
IMG_0013
We rijden verder richting Schagen en gaan weer zuidelijk tot in Oudendijk. Hier draaien we per ongeluk de verkeerde weg op, het had een parallelweg moeten zijn. Het is echter niet handig om te draaien op deze provinciale weg, zeker niet met zo’n groep. Dus we rijden door en Marlinde pakt de route bij Berkhout weer op. Niemand blijkt het door gehad te hebben hahaha.
Nog wat dorpjes door en we zijn weer bij het beginpunt. Het is daar heerlijk op het terras, dus de meesten blijven nog even hangen en het theekransje wordt voortgezet.
Dank jullie, Jack en Kees