En weer verder naar het zuiden afzakken

23 juni
Nog even het vermelden waard is het verschil tussen een eland en een rendier. De dag naar Jokkmokk hebben we slechts 2 elanden gezien. De rest waren dus rendieren. Deze laatsten zijn veel kleiner en leven in groepen. Elanden leven alleen, staan hoger op de poten en hebben een iets ander vorm kop. Voor de gevorderden: ze hebben ook een iets ander vorm gewei. Alleen de mannetjes hebben zo’n gewei. Bij rendieren ook de vrouwtjes. Dat gewei valt iedere winter af en groeit iets groter weer aan in de lente.
We vertrekken vroeg van de camping die waarvan de eigenaar een jong Nederland stel is. Via een heel mooi stuk door het bos richting Hoting. Dat was eigenlijk ons einddoel de vorige reis. We zijn eerder gestopt door de vele buien onderweg.
De ‘schade’ halen we vandaag weer in door aan het eind van de dag nog lang door te rijden en om een uur of 16 heb ik (Marlinde) het wel even gehad op de motor. We zijn bij Mora en gaan op zoek naar het clubhuis van de motorclub daar. Daar kun je namelijk ook overnachten. Om 16.30 komen we er aan. Helaas is het pas om 18 uur open… En om nou 1,5 te wachten op een biertje of wat ander verfrissends… Dus weer verder en route.
Het tempo komt redelijk snel weer teug, want ineens zijn de wegen stiller. Alle Zweden hebben hun caravan inmiddels weer op hun eigen oprit geparkeerd blijkbaar.
We rijden richting Filipstad, wat eigenlijk het eindpunt is. Na de kruising van de 45 met de 64 schudden we de resterende Zweden van ons af. Lekker doorrijden! En dat door een ontzettend mooi bos. Het lijkt wel een sprookje, zonnenstralen, vol met mos begroeid en vele watertjes. Bij Lesjöfors vinden we uiteindelijk een verlaten camping. Er is wel een eigenaar aanwezig en erg simpele stuga’s. Het hele zooitje staat te koop. Behoeft wel onderhoud, maar erg idylisch door het eilandje waar het op ligt. Wij zijn al lang blij dat we wat vinden. We zijn al 11 uur onderweg deze dag.
Overzicht van een meer Nog meer meer Houten huizen Even pauze Guzziste Marlinde Guzzist Wiel Stuga's bij de Motorclub Red Wings in Mora Clubhuis Motorclub Red Wings in Mora Clubhuis Motorclub Red Wings in Mora Stuga in Lesjöfors Meertje achter de stuga Regen
24 juni
De bossen maken langzaam plaats voor weides, meren en bevolkt gebied. Weer een dag zuidwaarts via Mariestad gaan we binnendoor naar Falköping en Ulricehamn.
De doorgaande wegen worden hier al drukker en groter. Jammer…
We blijven de 46 zo lang mogelijk volgen met zelfs een stuk de 157. Leuk alternatief al blijft het druk vandaag. Over de 26 zakken we verder naar de westkust en gaan bij Halmstad de snelweg op. Een hotelletje gevonden in Mellbystrand. Vlakbij een ‘Maxi’ dus daar even binnen geweest en onze laatste kronen opgemaakt. Enorme supermarkt! Altijd leuk als freak in de detailhandel.
Sfeerimpressie onderweg Het meertje achter de 'sfeerimpressie' Wat een grote supermarkt Vanuit de hotelkamer zicht op de Guzzi's