Moto GT 2010

Afgelopen weekend hebben we een motortocht gereden die georganiseerd was door de Moto Guzzi Club Nederland.
De start was in Siebengewald, een plaatsje in de buurt van Boxmeer, dichtbij de Duitse grens. Vrijdag al daarheen vertrokken om op zaterdag, vroeg te kunnen vertrekken.
De Moto GT is altijd een monsterrit. Minstens 500 km binnendoor op één dag.
Een groot gedeelte van de nacht wakker gehouden door gabbers, die 10 m verder stonden en tot circa 3 uur in de ochtend hun muziek snoeihard over de camping lieten schallen. Maar toch op tijd opgestaan, tent afgebroken, alles op de motor bevestigd, eerste stempeltje en wegwezen.
Deze eerste dag was mooi, met mooie wegen, weggetjes en bijna paden. Lunch was in Neuwied, bij Dembach.
Daarna weer door naar het eindpunt.
De camping op zaterdagavond was een helling, met een paar terrassen. Wij hadden een terrasje gevonden en daar onze tent neergezet. Sommigen hadden moeite om met de motor naar boven te rijden en lieten deze dan ook beneden staan.
Na een goede avondmaaltijd (er was rekening gehouden met vegetariers) de tent weer opgezocht in het donker. Deze camping (in het Ebbegebirge Nature Park) was rustig, dus konden we misschien aan slaap toekomen. Doch door de helling gleden we iedere keer van het matrasje af.
’s Ochtends ontbijt, ook deze dag weer droog begonnen.
Was een geweldig plaatje om al die motoren te zien staan bij het ontbijt.
Ook op deze dag weer een lunch. Dit maal vlak bij een dam, Versetalsperre, nog steeds in het Ebbegebirge Nature Park.
Met goede moed op weg naar Boxmeer. Vlak voor Essen raakten we de route kwijt. Een verkeerde afslag en we stonden zo mar in Essen. Probeer daar maar eens uit te komen, wetende dat je naar het westen moet. OOk was het nog gaan regenen.
Uiteindelijk maar besloten om de kortste weg te nemen naar Boxmeer.
Tegen 7 uur ’s avonds kwamen we aan.
Het laatste stempeltje en de badge hadden we nog tegoed.
Tevreden en voldaan zijn we doorgereden naar het hoteltje waar we de zondagnacht zouden doorbrengen. Het heette ’t Veerhuis en lag in Oeffelt, aan de Maas. Goede keuken, dwz lekker dinner genoten. Goed geslapen in een fijn bed.
De volgende ochtend naar huis gereden, redelijk weer en een fijne route via Harderwijk.
Via deze link zijn enkele foto’s te bekijken.