Dag 4, Coldplay als afsluiting

Vandaag om 6 uur al gedouched, Coldplay was om 00.30 al klaar en inderdaad is het om 7 uur al aardig druk, dus blij dat we eerder gegaan zijn vanochtend.
Daarna weer lekker naar bed en iedereen bleef vrij rustig tot uurtje of 11.
Na een ontbijtje, ditmaal broodjes kaas en wafels, de croissants zijn er nog niet om 6 uur en om 11 uur is het allemaal op…
Muziek begint voor ons om 16.30 met Limp Bizkit, harde binnenkomer met toch wel ruige muziek. Wij zijn Linkin Park fans, en dit komt daar wel bij in de buurt, maar helaas wel onbekende nummers voor ons.
Hierna wordt er omgeroepen dat Nick Cave komt, dus wij snellen naar de andere kant, want we willen eerst een stukje Katy Perry kijken en dan naar Nick. Helaas blijkt hier Mogwai te komen en had de organisator zich vergist en wij hebben ook niet opgelet hoe laat het nou echt was. Meerdere mensen zitten verkeerd blijkt achteraf.
Dus we zitten verkeerd, aangezien niet Nick Cave komt, maar Franz Ferdinand en die wil ik wel zien!
Omdat we nu bij de tent zitten en niet het hoofdpodium, moeten we verplaatsen, maar niet eerder dan dat er een heuse windhoos langs komt. Een aantal vlonders van het podium worden een paar meter verderop gekwakt en een paar waaghalsen willen er wel middenin staan. Uiteindelijk zijn er wel 4 mensen gewond afgevoerd door de rondvliegende vlonders! Heftig om te zien op 20 meter afstand. Wat kan de natuur toch wreed en krachtig zijn. Naderhand nog een groep van 5 ooievaars die steeds overvliegen, dat is toch ook wel bijzonder.
Franz is wel aardig, Katy en Nick Cave ook. Allemaal leuk om een keer te zien. Grace Jones komt vrolijk 45 minuten te laat. Dus zitten we weer bij het verkeerde podium. We horen Kings of Leon het dak van de tent spelen, dus we lopen toch maar weer terug naar het hoofdpodium met een schuin oog gericht op het scherm van de tent.
Na 45 minuten komt Grace op, dus wij weer terug naar de tent. Grace wilde steeds een glas wijn, maar ze zing nog goed en haar show is mystiek door het vele omkleden en de kostuums.
Kings of Leon zijn dus ook erg leuk en voor ons meteen de afsluiter, want 2manydjs blijkt toch iets te veel techno naar onze zin, dus het terrein hebben we, na 10 minuten geluisterd te hebben, verlaten.
Een rare dag met de elementen van de natuur, maar ook doordat de hoofdact uiteindelijk niets voor ons bleek.