Na zonnenschijn komt regen

Vertrokken bij het goede Gasthof in Signau na een uitgebreid ontbijt. Zelfgebakken brood en croissants met zelfgemaakte jam, stukken meloen, allerlei kaasjes, koffie en sinaasappelsap. 
In Italië waren alle dagen tegen de 40 graden en volgens het Oostenrijkse weerbericht was het er nu dik boven.

En waar wij zijn én heen willen stormt het, regent het en is het ‘koud’. Toch maar op weg. We zullen toch weer een keer naar het noorden moeten, aangezien we daar wonen en werken ;-). Dus op naar Bern, een landmark en daarna naar Murten via stukje snelweg en verder over de ’10’. Murten is heel mooi, oude straatjes en huizen sieren het stadje. We moeten als landmark de Berntor hebben. Gauw gevonden dit keer. Even door het stadje gelopen. Ontzettend veel wind met stormachtige windvlagen.

Het land is hier redelijk vlak en we zien overal al franse historie. We zijn ook omringd door Frankrijk hier. Nu volgt een rotstuk. Het is erg mooi, maar we zien er erg weinig van. Ontzettend veel putdeksels, zebrapaden en richels in het natte wegdek. Tot overmaat van ‘ramp’ stopt het met het druilerige weer en gaat het nu echt hard regenen. Het stopt steeds weer en komt dan weer plotklaps opzetten, de lucht weerhoudt ons ervan de landmark in Thann, Frankrijk te bezoeken. Het is namelijk een col en dus veel natte bochten. Dat is rond dit drukke tijdstip vragen om moeilijkheden.

Wel in het dorp onderaan geweest en daar een foto gemaakt, dat levert in elk geval nog wat punten op. Alles is nat, dus we gaan op zoek naar een hotel. We worden helemaal naar Mulhouse geleid. Het derde hotel heeft wel plek en daar zitten we lekker. Geen foto’s van onderweg vanwege het weer. Ook geen Guzzi’s gezien daardoor. Wel een enthousiaste Zwister gisteren met 7 Guzzi’s, allemaal klassiekers waaronder een V7, en een Falcone. Morgen willen we naar Natzwiller, een concentratiekamp uit de 2de WO. En dan de laatste landmark in Dabo, Frankrijk.

Ontbijt in Gasthof, Signau

Gasthof in Signau

Murten Berntor

Murten

nogmaals Murten