Landmarkdag in Die Schweiz

Met een dreigende lucht en alle regenkleding aan vertrokken naar de Gotthardpas. Nog even tanken voor de afslag en het begint toch te regenen! Er komt geen eind aan. Dan maar door de tunnel. Met al het verkeer door één buis, dus ‘lekker’ warm in die tunnel van 17km lang.

Eenmaal buiten even diep adem halen en het is daar redelijk droog. De hele dag blijft de regen ons volgen. We worden niet recht nat, maar het spettert wel af en toe wat. We bevinden ons in een waar Märklinland. Lange tijd tussen een spoorlijn en een rivier met mooie slingerwegen en watervalletjes.

Weer problemen met de Zwitserse landmarks. Wie heeft deze toch bedacht bij Moto Guzzi Club Nederland? Moeilijk te vinden of absoluut geen mogelijkheid een foto ervan te maken. Vlakbij de landmark Bürgenstock koffie gedronken aan het meer.

Het slot in Trachselwald is makkelijker te vinden en zie je op de foto. Onderweg een hele mooie pas gereden van Giswil naar Schupfheim. De Panorama Straße met inderdaad geweldige panorama uitzichten. Tot onze verbazing hebben de koeien (met Milka-bellen) hier alles voor het zeggen. Zelfs de bar met ‘food en drinks’ hebben ze in beheer.

Voor vegetariërs als wij sinds kort zijn, is het lastig eten te vinden in het buitenland. Of je moet elke dag tonijn willen eten, want vis eten we wel. Veel salades dus en af en toe patat.

Banden opgepompt vandaag en dan blijkt dat het toch verstandig is het af en toe na te kijken. In 2 banden maar net boven 1 bar in. Oops! Vandaar het zware sturen wat nu stukken makkelijker gaat.

Vanavond in een Gasthof in Signau, Zwitserland. In de regen aangekomen, maar gelukkig mochten we naar binnen. We merken hier en in Duitsland dat we vaak geweigerd worden. Omdat het echt vol zit? Wij denken het niet. Eerder omdat we ‘bikers’ zijn en helemaal als we nog nat zijn van de regen ook. In elk geval de tweede poging raak en we hebben een droog dak vannacht.

Het slot in Trachselwald

Trachselwald

Panorama Strasse 1

Panorama Strasse 2

Panorama Strasse 3

Boot in Zwitserland