19 juni: Rustdag zonder rust ;-)

Een dag langer op de camping wil nog niet zeggen geen km’s met de motor. Uitgeslapen, daarna wasje gedaan en daarna op weg om koffie te drinken in Firenze (Florence). 
Afstand ca 70 km, maar door de slingerende weg en de drukte duurde het zeker 1,5 uur. Wat een drukte en wat een chaos. Uiteindelijk maar een straatje in gedoken, wat nog goed bleek ook. Even lopen en we zijn op het San Marco Piazza. De Italianen rijden als gekken op hun scooters en schieten je links en rechts voorbij.

Zelfs als je loopt. Daar koffie gedronken en een chocobrioche, mmm. Even doorlopen en je staat voor de Duomo. Wat een imens gebouw, marmer is het meest gebruikt aan de buitenkant. Via enkele winkels en mooie straatjes en gebouwen komen we terecht op de Ponte Vecchio. Een brug met kleine huisjes. Wie dat bedacht heeft? Gelukkig mag er geen verkeer over. Veel foto’s, maar die volgen later. Op het einde van de brug colaatje gedaan.

Terug nog een ijsje gedaan, maar alles zeer prijzig. 
Omdat de heenweg zo lang duurde terug maar de autostrada genomen. Jonge, wat een vrachtverkeer en wat een hitte. En voor 3 euro ben je weer terug. Klein stukje nog over de S65 en we zijn weer op de camping met boodschappen uit de supermarkt van Monghidoro. Morgen verder naar Lago Trasimeno waar we de langste vakantie hebben, 3 nachten, en daarna aanvaarden we de terugweg.

dsc00093.jpg

dsc00094_1.jpg

Firenze 3

Firenze, Ponte Vecchio 1

Firenze, Ponte Vecchio 2